Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، در پنجمین جلسه کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ رضا حمیدی رئیس کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: امروز حاشیه مشهد بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که اکثر آن‌ها روستای خود را به خاطر کمبود آب یا چالش‌های اقتصادی ترک کرده و به حاشیه این شهر آمده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظارت ضعیف و عدم توجه به نیاز‌های ضروری این جمعیت می‌تواند خطری بالقوه برای اقتصاد، امنیت و نظم و انضباط شهر باشد که اگر یک سوم یا یک چهارم آن‌ها جوان باشند، این آمار به شدت قابل ملاحظه است.

او افزود: پیش از این پیشنهاد شده بود که برخی از ۲۴ حرفه‌ای که در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ارائه می‌شود، در روستا‌ها آموزش داده شود تا اگر این افراد به شهر آمدند برای یافتن شغل، توانمندی داشته باشند. برای این منظور می‌توان حتی در چادر آموزش‌ها را ارائه داد.

او با اعلام اینکه ایجاد باشگاه ورزشی در مناطق حاشیه شهر فکر بسیار خوبی است، اما اولویت را باید به گسترش آموزش فنی و حرفه‌ای بدهیم، تصریح کرد: در این آموزش‌ها حتی می‌توان دوره‌های ۶ ماهه را با فشرده‌تر کردن کلاس‌ها و ساعت‌های آموزشی سه ماهه برگزار کرد تا یک جوان در آن منطقه حرفه‌ای بیاموزد و به جای اینکه خطر بالقوه به شمار رود، هنر خود را ارائه نماید.

حمیدی ادامه داد: پس از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید به باشگاه‌های ورزشی در آن مناطق توجه کرد، زیرا چنین باشگاه‌هایی جنبه بهبود اخلاقی را برای جوانان به همراه دارد و آن‌ها را از فساد دور می‌کند.

او بر لزوم انجام کار کارشناسی لازم برای اطلاع از اینکه چه رشته‌های ورزشی را می‌توان بدون برخی امکانات در آن مناطق گسترش داد، تاکید و بیان کرد: هرچه شهرداری و مقامات دولتی و بخش خصوصی به این جمعیت توجه کنند، به آینده خود و فرزندانشان لطف کرده‌اند. فراموش نکنیم که اگر زندگی به افراد حاشیه شهر سخت بگذرد تبعات بدی به دنبال خواهد داشت. پدیده حاشیه شهر که روز به روز در حال افزایش است، باید جدی گرفته شود و مطبوعات نیز به این موضوع به طوری که احساس مسئولیت را تقویت کند، بپردازند تا هرکسی که مقاله‌ای را در این باره مطالعه کرد، سهم خود از این جریان را تعیین نماید.

حمیدی افزود: باید به چگونگی پیاده کردن طرح توسعه ورزش در مناطق حاشیه شهر در کنار توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در این مناطق توجه کرد.

رئیس کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق مشهد با اشاره به کم آبی به عنوان دلیل اصلی ترک روستا و گرایش مردم به حاشیه شهر ابراز کرد: امروز به دلیل بی دقتی کم آبی را خطرناک‌تر می‌کنیم. بخش اعظمی از مصرف آب مربوط به حوزه کشاورزی است و اگر این بخش ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف داشته باشد، اثر بسیار بالایی را شاهد خواهیم بود. امروز کشاورز ما با روش غرقابی کشت می‌کند در حالی که با روش آبیاری قطره‌ای مصرف آب تا ۴۵ درصد کاهش می‌یابد و از محل این صرفه‌جویی می‌توان استان را نجات داد.

او با بیان اینکه میلیارد‌ها تومان برای انتقال آب از دریای جنوب هزینه خواهد شد، تصریح کرد: اگر مصرف آب کشاورزی را کنترل کنیم، این استان تا ۳۰ سال دیگر نیاز به انتقال آب از دریا‌های جنوب ندارد. نمایندگان مجلس در این مقوله نباید تنها به خواسته‌های خود توجه کنند بلکه باید به فکر منافع کشور باشند. آب موقعیت ویژه‌ای دارد و باید به فکر نجات آن بود.

حمیدی افزود: دولت باید به طور تکنیکال موضوع آبیاری قطره‌ای را بررسی کند و اجرایی شدن کامل آن را در پیش گیرد تا مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش یابد.
پرداختن به آموزش شغل، هنر و ورزش برای پیشگیری از اعتیاد سپس حمیدرضا پوریوسف، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه میزان آسیب حاشیه شهر مشهد بسیار بالاست، گفت: اگر بپذیریم که طبق آمار رسمی ۳ تا ۴ درصد افراد خراسان رضوی معتاد هستند، در برخی اجتماعات این آمار افزایش می‌یابد و طبق بررسی‌های گذشته در جامعه کارگری تا ۲۰ درصد افراد معتاد بودند. در حاشیه شهر مشهد هم به دلیل شرایط آن منطقه میزان آلودگی به اعتیاد بسیار بالاست.

‏او پایین آمدن سن اعتیاد و جمعیت ۱۲درصدی زنان در میان معتادان را دو مسئله نگران کننده در حوزه آسیب‌های اجتماعی خواند و گفت: موضوع دیگر نوع و سبک مصرف مواد مخدر است که از مواد سنّتی و تقریباً کم آسیب به مواد صنعتی و پر آسیب تبدیل شده و نحوه استعمال مواد از خوراکی به تزریقی گرایش یافته است. نکته دیگر آمار قابل توجه جمعیت دانش‌آموزان معتاد حاشیه شهر است که به همین دلیل آموزش و پرورش درمان دانش‌آموزان معتاد را در دستور کار قرارداده است.

پوریوسف افزود: راه اصلی پیشگیری از اعتیاد تنها این نیست که به مردم بگوییم مواد مخدر ضرر دارد و آن را مصرف نکنند؛ بلکه جامعه شناسان معتقدند باید به افراد جامعه بیاموزیم که ارزشمند باشند و تلاش کنیم از طریق برگرداندن ارزش‌ها به خانواده‌ها از آسیب‌ها بکاهیم.

او موثرترین راه برای پیشگیری از اعتیاد را پرداختن به هنر، ورزش و مهم‌تر از همه آموزش شغل دانست و گفت: ما باید به جوانان و نوجوانان هویت بدهیم تا از بی ارزش شدن در جامعه مصون بمانند. اگر به سلامت روان اهمیت دهیم، به پیشگیری از اعتیاد و سالم سازی جوانان توجه کرده‌ایم و خانواده به عنوان یک نهاد مهم باید کارکردی موثر در این زمینه داشته باشد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی یادآور شد: آموزش فنی و حرفه‌ای یک عمل پیشگیرانه برای آسیب‌های اجتماعی است و در این زمینه سایر دستگاه‌ها هم می‌توانند وارد کار شوند؛ به طور مثال شورای مبارزه با مواد مخدر که در حاشیه شهر اقداماتی انجام داده، می‌تواند پای سایر دستگاه‌ها را هم به این موضوع باز کند.

او خواستار تشکیل کمیته پیگیری توسعه ورزش‌های همگانی در حاشیه شهر مشهد شد و افزود: با کمک گرفتن از خیران و هیئت‌های ورزشی در این کمیته می‌توان کاری نظام‌مند انجام داد و می‌توان این کار را در محله‌ای پر آسیب از نوروز امسال آغاز نمود.

او بر لزوم توجه به اتباع خارجی در حاشیه مشهد و داشتن برنامه هایی، چون جام رمضان برای آن‌ها تاکید و بیان کرد: ۵۰۰ هزار اتباع خارجی در مشهد حضور دارند که ۳۰۰ هزار نفر از آن‌ها با کارت تردد و ۲۰۰ هزار نفر غیر قانونی و فاقد کارت تردد هستند؛ این یعنی نیم میلیون نفر در حاشیه شهر مشهد از اتباع خارجی هستند.

حمیدی رئیس کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق مشهد نیز با بیان اینکه هنوز ارزش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در خانواده‌های ما مشخص نیست، اظهار کرد: این آموزش‌ها هنوز کاری ارزشمند تلقی نمی‌شود درحالی که در کشورهایی، چون انگلستان و آلمان ۷۵ درصد آموزش‌ها عملی و ۲۵ درصد تئوری است.

در ادامه، سیما محمودی، معاون دفتر اجتماعی استانداری به تشریح اقدامات این دفتر در مناطق حاشیه شهر پرداخت و گفت: توجه به حاشیه شهر از دو سال پیش به طور ویژه در دستور کار دفتر اجتماعی استانداری قرار گرفت و برای تسهیل ارتباط با مردم و احیای عزت نفس و یکپارچه سازی آن‌ها دفاتر تسهیل گری ایجاد شد. امروز بستر انجام کار در حاشیه شهر فراهم است؛ چهار دفتر تسهیل‌گری تحت نظارت دفتر اجتماعی استانداری و ۲۰ دفتر تحت مدیریت شهرداری قرار دارد. ما آماده برگزاری جلسات بین مدیران دفاتر زیر مجموعه استانداری با کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق بازرگانی هستیم تا آمار و اطلاعات این مناطق را در اختیار شما قرار دهند. در این دفاتر «تمام‌شماری» کاملی صورت گرفته و آموزش فنی و حرفه‌ای نیز سال گذشته در کانکس‌هایی در آن مناطق انجام شده است.

او افزود: در چهار محله شهید قربانی، التیمور، اسماعیل آباد و سیس آباد کارشناسانی داریم که در دفاتر تسهیلگری پویا هستند. این دفاتر به مدت سه سال فعالند و سپس کار به مردم سپرده می‌شود. در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، برای برگزاری دوره‌های آرایشگری، خیاطی و تراشکاری اعتبار ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. در حوزه ورزش نیز در محله شهید مطهری زمین چمن مصنوعی ایجاد خواهد شد و دانشگاه علوم پزشکی نیز مرکز حمایت از زنان آسیب دیده را در حاشیه شهر ایجاد کرده است.

 حمیدی، رئیس کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق مشهد پس از شنیدن صحبت‌های معاون دفتر اجتماعی استانداری گفت: امروز تنها ۲ درصد از جوانان حاشیه شهر آموزش فنی و حرفه‌ای می‌بینند؛ از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت حاشیه شهر، ۶۰۰ هزار نفر جوان هستند و ۲درصد یعنی تنها ۱۲ هزار نفر از آن‌ها آموزش فنی و حرفه‌ای دیده اند. ابتدا باید ببینیم آموزشگاه‌های این مناطق در چه سطحی است و چند نفر در آن مناطق به آموزش احتیاج دارد. استانداری کار را در این زمینه آغاز کرده، اما تنها ۲ درصد از افراد آموزش دیده اند.

او تصریح کرد: مشهد در اکثر آسیب‌های اجتماعی رتبه اول و یا دوم کشور را دارد؛ در طلاق، کودک آزاری، همسر آزاری و موارد دیگر مشهد رتبه اول و قم رتبه دوم ایران را دارند؛ اما چرا مقامات دولتی از خوبی‌های این شهر دفاع می‌کنند؟ باید ببینیم آمار‌ها انسان را قانع می‌کند و یا حقایق؟


لزوم توجه به منشاء آسیب‌های اجتماعی
سلیمان فرامرزی، مدیرعامل شرکت گلشیر نیز یکی از افرادی بود که در این جلسه به ایراد سخن پرداخت؛ او ابتدا با طرح این سوال که «باید ببینیم چرا جمعیت حاشیه شهر در حال افزایش است»، بیان کرد: لازم است همزمان با اهمیت دادن به ورزش که مربوط به اوقات فراغت افراد است، آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان تسهیل کننده راه زندگی را مد نظر قرار دهیم. رضایت از زندگی یکی از عواملی است که فرد را به نشاط می‌آورد و برای استمرار این رضایت و احساس نشاط باید به اسباب این عوامل توجه کرد.

او افزود: برای عدم ماندگاری در روستا‌ها فاکتور‌های زیادی وجود دارد و عدم بهره وری بیشتر از آب، بیش از کم آبی در این زمینه اثر گذار است. فراموش نکنیم که فقر، بیکاری، عدم تعادل بین هزینه و درآمد‌ها و همه آنچه در این جامعه رخ می‌دهد، ناشی از مشکلات اقتصادی است و اگر اقدامات لازم صورت نگیرد، آمار فزاینده‌ای از آسیب‌ها را در سال‌های آینده خواهیم داشت.

او  تأکید کرد: مباحث فنی و حرفه‌ای و ورزش موضوعات بسیار مهمی است، اما مهم‌تر از آن این است که یک قدم عقب‌تر برگردیم و منشاء بروز و ظهور آسیب‌ها را از بین ببریم.
 استعدادیابی و آموزش در ورزش اهمیت بسیاری دارد  
زهرا حجت مدیرعامل خیریه توانبخشی همدم نیز پیشنهادی در زمینه ورزش در مناطق حاشیه شهر ارائه و ابراز کرد: به عنوان کسی که در یک مؤسسه خیریه کار می‌کنم، می‌دانم ورزشکاران علاقه مندی هستند که می‌توانیم از آن‌ها برای همکاری جهت توسعه ورزش در مناطق حاشیه شهر دعوت کنیم، زیرا حضور و نام آن‌ها باعث می‌شود توجه افراد برای حضور در باشگاه‌ها جلب گردد.

سپس تریبون در اختیار سیدحسن خدادادیان حسینی، رئیس اداره روابط عمومی اداره کل تأمین اجتماعی استان قرار گرفت؛ خدادادیان گفت: اگر تأمین اجتماعی موضوع توجه به ورزش در مناطق حاشیه شهر را مطرح کرده، دلیلی بر رد سایر فعالیت‌ها نیست. دیدگاه اصلی ما این است که برگزاری المپیاد‌های علمی و ورزشی را در مناطق محروم در دستور کار قرار دهیم.

او ادامه داد: اگر امروز دفاتر تسهیلگری در حاشیه شهر درگیر آمارسازی شده‌اند، کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی می‌تواند به عملیاتی کردن اقدامات در آن دفاتر کمک کند. این اتفاق می‌تواند با همراهی سازمان‌های مردم نهاد تأثیرگذار در این زمینه رقم بخورد.

خدادادیان خواستار تشکیل کمیته اطلاع رسانی با همکاری روزنامه‌ها برای معرفی افراد نخبه مناطق حاشیه شهر شد و گفت: انجام هر اقدامی بدون اطلاع رسانی اثرگذاری کمتری خواهد داشت و باید از ظرفیت رسانه‌ها برای حداکثر اثرگذاری استفاده کنیم.

امید احمدیان مدیر عامل شرکت بتن شرق نیز با بیان اینکه با امکاناتی کم می‌توان فضا‌های ورزشی را در حاشیه شهر ایجاد کرد، افزود: در چند سال اخیر شهرداری فضا‌هایی را در محلات مختلف ایجاد کرده، اما در برخی مناطق حاشیه شهر چندان متمرکز و سرمایه گذاری نکرده است که با توجه به قیمت پایین زمین در آن مناطق می‌توان زیرساخت‌های مناسبی را برای ورزش جوانان و نوجوانان ایجاد کرد.

او تصریح کرد: استعدادیابی و آموزش در ورزش اهمیت بسیاری دارد و اگر روی این مقوله‌ها کار کنیم، اثرات بیشتری را شاهد خواهیم بود. همچنین لازم است از مربیانی که می‌توانند مشوق افراد برای حضور در کلاس‌ها و دوره‌های ورزشی باشند، استفاده نمود.

احمدیان یادآور شد: در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای استعدادیابی علمی موضوع مهمی است که در این زمینه می‌توان با الگو برداری از مدرسه کسب و کار تابستانی، شعبه‌ای از آن را در مشهد ایجاد کرد. باید به نوجوانان و جوانان کمک کنیم تا مسیر شغلی خود را پیدا کنند و این در نجات افراد از بیکاری و جلوگیری از تعویض پی در پی شغل موثر است.

بهزاد علیزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و قائم مقام موسسه آموزش عالی بینالود هم درباره اقدامات این موسسه در زمینه آموزش و ورزش درمناطق مختلف گفت: امروز با بررسی کشوری، چون کانادا در می‌یابیم که این کشور دچار معضل مدرک گرایی است. در کشور ما هم کسی که دارای فن است را بدون مدرک نمی‌پذیرند. طی مشورتی که با وزارت علوم داشتیم، توانستیم این وزارتخانه را برای برگزاری دوره‌های کوتاه مدت جهت اخذ مدارک دانشگاهی متقاعد کنیم و بر همین اساس دوره‌های آموزش عالی آزاد را در موسسه ارائه می‌دهیم. از امسال نیز هنرستان‌ها می‌توانند در دانشگاه بینالود و در دوره‌های آموزشی شرکت کنند.

او با اشاره به اعزام دانش‌آموزان مناطق محروم به المپیاد‌های ورزشی از دو سال گذشته گفت: ما در بخش خصوصی و دولتی فعالیت‌های خوبی داشته‌ایم و این آمادگی را داریم که برای برگزاری المپیاد‌های ورزشی مناطق محروم، محل و سالن خود را در اختیار کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق بازرگانی قرار دهیم.

 مهران دانشور نایب رئیس کمیسیون نیز با تأکید به پرهیز از مبتلا شدن به گفتار درمانی و محدود شدن نظرات فقط در جلسات و نشست ها، خواستار اقدام جدی اتاق برای برنامه ریزی و اجرای تصمیماتی شد که با صرف وقت و بر اساس انگیزه‌های اخلاقی و اجتماعی در اینگونه جلسات مطرح و ارائه می‌گردد.  جامعه یاوری خراسان تاکنون ۶ هنرستان را تأسیس کرده است
علی دادور مدیرعامل جامعه یاوری خراسان نیز با اشاره به اقدام این تشکل از چهل سال پیش در ایجاد هنرستان گفت: جامعه یاوری خراسان تاکنون ۶ هنرستان را تأسیس کرده و یکی از آن‌ها در شهر قائن ایجاد شده که به طور سه شیفت کار می‌کند و امروز هیچ جوان بیکاری در آن شهر نیست. منطقه طرق نیز با ۴۰ هزار نفر جمعیت و ۷ هزار دانش آموز نیازمند ایجاد هنرستان است. مردم این منطقه خواستار این اتفاق و انجام همکاری برای تامین هزینه‌ها هستند.

سید محسن نظام خیرآبادی مدیرکل تأمین اجتماعی خراسان رضوی نیز به عنوان آخرین سخنران در این جلسه گفت: امروز وقت برای ما و جامعه هدف در حاشیه شهر کم است؛ در اکثر روستا‌ها کسانی که باقی مانده اند، دختران روستا هستند و پسران برای یافتن شغل محل را ترک کرده‌اند. پیشنهاد ما این است که در کمیسیون مسئولیت‌های اجتماعی اتاق بازرگانی یک و یا دو کار را به طور عملیاتی انجام دهیم و با به ثمر رساندن آن کار‌ها کمیسیون را بهتر معرفی کنیم.

در پایان جلسه دبیر کمیسیون با جمعبندی مطالبی که ارائه شد، موارد زیر را بعنوان تصمیمات پنجمین جلسه اعلام و از رئیس کمیسیون درخواست نمود بعنوان عضو هیأت نمایندگان اتاق، زمینه سازی لازم برای تأیید و تصویب این اقدامات توسّط هیأت رئیسه اتاق را انجام دهند.

۱) برای همکاری و کمک به استانداری در جهت کارآمد نمودن دفاتر مورد اشاره، اطلاعات مربوط به حاشیه شهر دریافت و مورد بررسی قرارگیرد

۲) ضمن تماس با سازمان‌های غیردولتی و نهاد‌هایی که با جوانان سر و کار دارند، کمبود‌های احتمالی و زمینه‌های همکاری و تقسیم کار در زمینه رشد و پرورش جوانان حاشیه شهر بررسی گردد.

۳) برای برگزاری المپیاد‌های علمی، ورزشی و هنری در مناطق محروم از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده شود.

۴) پس از بازدید از امکانات دانشگاه بینالود، تدوین دوره آموزش قالیبافی و ارائه مدرک علمی در این زمینه با مجوز وزارت علوم مورد بررسی قرارگیرد.   انتهای پیام//ف.ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتاق بازرگانی مشهد کمبود آب فنی و حرفه ای بهزیستی خراسان رضوی دفتر اجتماعی استانداری آموزش های فنی و حرفه ای آموزش فنی و حرفه ای پیشگیری از اعتیاد آسیب های اجتماعی حاشیه شهر مشهد برای برگزاری حاشیه شهر حاشیه شهر خراسان رضوی مناطق محروم آن مناطق آموزش ها هزار نفر آسیب ها مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۲۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدوند: نمایشگاه کتاب امسال یک نمایشگاه حداکثری است/ علاقه‌ای نداریم نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود

رئیس سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به استقبال ناشران از این نمایشگاه، گفت:نمایشگاه کتاب یک محیط فرهنگی است که مردم استفاده می‌کنند و کشاندن مسائل حاشیه‌ای به نمایشگاه کار غلطی است؛ هیچ‌کس نباید این کار را بکند و ما هم طبیعتا هیچ علاقه‌ای نداریم که نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود.

یاسر احمدوند در گفت‌وگو با خبرنگار جماران، در خصوص استقبال ناشران  از سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اظهار داشت: امیدواریم امسال نمایشگاه پرشوری داشته باشیم و پیش‌بینی می‌کنیم استقبال خوبی از نمایشگاه صورت بگیرد.

رئیس سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: ناشران طی سال گذشته خیلی زحمت کشیدند برای اینکه آثار خوبی را در معرض دید مردم قرار بدهند و به نمایشگاه برسانند. مردم می‌توانند با اطمینان از اینکه تازه‌های نشر ویژه‌ای را در اینجا خواهند دید، به نمایشگاه بیایند.

وی تأکید کرد: نمایشگاه امسال 150 هزار متر مربع وسعت دارد، ولی همین مقدار هم پاسخگوی همه نیازهای حوزه نشر نیست و تقاضا بیش از این هست. هر ناشری که طبق آیین‌نامه تعداد کتاب‌های آن به حد مجاز رسیده، در نمایشگاه حضور دارد و برخی از ناشرانی که تعداد کتاب‌های آنها کمتر از آن میزان بوده را هم توانسته‌ایم جواب بدهیم. اما طبیعتا فضا برای تعدادی هم وجود ندارد و طبیعتا آنها در بخش مجازی حضور دارند. ناشری که عناوین قابل اعتنایی داشته باشد و در نمایشگاه حضور نداشته باشد را نمی‌بینیم.

احمدوند در پاسخ به سؤالی در خصوص مقایسه با سال گذشته نیز گفت: عدد دقیق نمی‌دانم، ولی تنوع حضور ناشران خوب است. یعنی هم در موضوعات مختلف و هم برای مخاطبان مختلف، به نظرم یک نمایشگاه حداکثری است. تعداد ناشران خصوصی زیادی حضور دارند و طبیعتا تعدادی از نهادهای دولتی هم در بخش ناشران فعال هستند؛ ناشران با افتخاری هستند، آثار خوبی ارائه کرده‌اند و مخاطبین قابل توجهی هم دارند که به نمایشگاه مراجعه می‌کنند. حتما باید اینها در نمایشگاه حضور داشته باشند و ناشران خصوصی که کارهای خوبی دارند هم در نمایشگاه هستند.

وی افزود: در جانمایی سعی شده به ناشرانی که تعداد عناوین زیاد و مخاطبین بالایی دارند، توجه شود. در هر دوره‌ای این شائبه هست که تبعیض اتفاق می‌افتد. واقعا تلاش بر این است که فضا برای مخاطب آرامش‌بخش باشد و در پیدا کردن محصول مورد نظر خود راحت باشد.

رئیس سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنین گفت: نمایشگاه کتاب یک محیط فرهنگی است که مردم استفاده می‌کنند و کشاندن مسائل حاشیه‌ای به نمایشگاه کار غلطی است؛ هیچ‌کس نباید این کار را کند و ما هم طبیعتا هیچ علاقه‌ای نداریم که نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود.

وی تأکید کرد: نمایشگاه کتاب باید یک نمایشگاه آرام فرهنگی باشد؛ رویکرد ما سال گذشته همین بود و امسال هم همین است. اینجا فضای مقدسی است؛ اگر هنجارشکنی اتفاق بیفتد، طبیعتا خود مردم، غرفه‌داران و ناشران اجازه این کار را نمی‌دهند. اما برخوردی که حاشیه و تنش ایجاد کند را ما به هیچ وجه در نمایشگاه نداریم.

دیگر خبرها

  • احمدوند: نمایشگاه کتاب امسال یک نمایشگاه حداکثری است/ علاقه‌ای نداریم نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود
  • لزوم توجه ویژه به توسعه زیرساخت‌های آموزشی در مناطق محروم کرج
  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان
  • خدمت‌رسانی جهادگران فنی و حرفه‌ای به ۲۰۰۰ نفر در روستاها
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • اعزام کاروان سلامت به مناطق کم برخوردار شهرستان قروه 
  • نمایش دستاوردهای هسته‌ای بومی ایران در حاشیه کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای
  • راهنمای طراحی و چاپ حرفه ای کاتالوگ در چاپخانه تهران
  • اعزام کاروان سلامت به مناطق کم برخوردار شهرستان قروه